22 Ekim 2012

Scorpions


“Send Me An Angel”, ”Still Loving You”, ”Hurricane”, ”Always Somewhere”, ”Humanity” gibi birçok ölümsüz şarkı ile tüm dünyada 100 milyondan fazla albüm satan ve birçok ödüle layık görülen efsane Rock grubu Scorpions, geçtiğimiz cuma İstanbullu müzikseverler ile buluştu. 19 Ekim’de Maçka Küçükçiftlik Park’ta sahne alan grubun hayranları, konserden saatler önce alana gelerek uzun kuyruklar olusturmuştu. Bense sevgili arkadaşım Aynur sayesinde, bu uzun kuyruklara dahil olmadan, ardına kadar açılan kapılardan içeri girip zevk ve sefa içinde konser moduna geçtim.

2010 yılında başlayan ve hala devam eden ‘Farewell’ dünya turnesinden sonra, bizler grubun dağılmasını beklerken, onlar ‘Sting in the Tail’ albümlerini çıkarıp, elde ettikleri başarının ardından kariyerlerine devam etme kararı aldı. Yıllardır kendilerini gönülden destekleyen hayranlarına ve The Beatles, The Rolling Stones gibi gruba müzik kariyerlerinde ilham veren efsanevi isimlere bir teşekkür niteliğinde olan ‘Comeblack’ albümünde,  ‘Rock You Like A Hurricane’, ‘Wind Of Change’ ve ‘Still Loving You’ gibi ölümsüz şarkılar, Klaus Meine, Rudolf Schenker ve Jabs & co.’nun yaratıcılığı eşliğinde günümüz teknolojisinin olanaklarıyla yeniden kaydedildi.

Konserde de, yine efsaneleşmiş şarkılarından oluşan bir setlist'le sahne alan Scorpions üyelerinin sahnedeki enerjileri çok etkileyiciydi. O kadar ki, sahnede 50’li yaşların üzerindeki grup üyeleri değil, 25’li yaşlarında delikanlılar vardı sanki… Her jenarasyondan dinleyici kitlesinin katıldığı konserde yaklaşık 12 bin kişi, Scorpions’ın sahneye çıkması ile tek bir yürek oldu. Konser öncesinde, geçtiğimiz sene ilk albümü ile Türk rock dünyasına giriş yapan Ayşe Saran sahne aldı. Son olarak 2010’da Türkiye’deki 10 bini aşkın hayranıyla buluşan Scorpions’ın, İstanbul konseri uzun sure hafızalardan silinmeyecek.