24 Ekim 2012

IAMX geliyor...



Birkaç yıl önce Imogen Heap ile birlikte seslendirdikleri My Secret Friend'le sesini duyduğum, sonra da İzmir'deki iş arkadaşım Atilla sayesinde albümüne eriştiğim IAMX'i son 2 yıldır oldukça fazla dinlerim. Sneaker Pimps grubundan Chris Corner'ın 2004 yılında oluşturduğu bir solo proje IAMX'in şarkı sözlerinde genel olarak cinsellik, ölüm, heyecan, sarhoşluk, çöküş, din, ruh hastalığı ve politikaya göndermeler vardır. Bu başkaldırı ve anarşi dolu yaklaşım sadece sözlerle değil, bir şarkıyı şarkı yapan her unsurda hissedilecek derecede yoğundur.

IAMX için, görsellik de müzik kadar önemli bir unsur. O kadar ki dinleyicileri karşısına vücudunu boyayarak çıkan Corner, sahne tasarımlarını ve uygulamasını da arkadaşlarıyla birlikte kendisi yapıyormuş. IAMX'in bu görsel gücü, gerek Corner'ın kendi yönettiği, gerekse başka yönetmenlerle çalıştığı video kliplerinde de görülebilir.

Bugüne kadar 4 stüdyo albümü çıkaran IAMX, 5. albümünün hazırlıklarına başlayacağının duyurusunu Şubat 2012'de yaptı. En son yapılan açıklamaya göre, bu albümün adı "The Unified Field" olacak. Albümün prodüksiyon ortaklığını, Adele and Arctic Monkeys'in albümlerinin de prodüktörü olan Jim Abbiss yapacak. Benim beklentim yüksek..

IAMX yüksek enerjisi, sıradışı sahne tasarımları ve tiyatral canlı performansları ile Avrupa'da (bilhassa Berlin'de) bu kadar dikkat çekerken, Türkiye'ye, ayaklarımızın dibine kadar gelmesi, beni tabii ki çok sevindirdi. Bir aksilik olmaz da o gece orda olursam, show sonrasındaki yorumlarımı da bloga yazarım. Şimdi gelin Imogen Heap - IAMX düetini dinleyelim.



IAMX
24 Kasım 2012 Saat: 23.30
Babylon İstanbul